Bericht van ons bestuur

De Rietmeen gaat van start!

Hallo allemaal,

Misschien heb je het op facebook al wel gezien…

We hebben een toost uitgebracht op de start van “ons” project Rietmeen. Hoewel er (nog) geen verwarming in de loods was – en dus behoorlijk koud! – was het een gezellige bijeenkomst, de 17e februari.

12741999_1041393105929975_6300473773443768227_nDe ideeën wat we allemaal kunnen gaan doen op de Rietmeen, bleven maar opborrelen. Fantastisch, zo’n groep enthousiaste mensen bij elkaar! Maar hoe nu verder? Voor hen die er niet bij waren:

Een aantal vrijwilligers heeft zich al opgegeven om wekelijks een of meerdere dagdelen aanwezig te zijn. Om echt de hele week “open” te zijn kunnen we nog wel mensen gebruiken.

Wellicht heb je het al gehoord op radio en tv: op zaterdag 12 maart is het klussendag “NL DOET” van het Oranjefonds. Ook wij hebben ons daarvoor aangemeld.
Onze “klus” die dag is het opknappen van de loods. Er moet worden schoongemaakt en geschilderd. Het Oranjefonds heeft toegezegd ons voor deze klus te sponsoren: we kunnen materiaal kopen, nu nog de vrijwilligers die komen helpen met de klus.

Wie meldt zich aan? Zaterdag 12 maart a.s. beginnen we om 10.00 uur en gaan door tot ca. 16.00 uur.

Ook als je niet kunt klussen ben je welkom. Er moet natuurlijk ook voor koffie e.d. worden gezorgd! Wil je meer informatie: mail ons maar, of kom op 2 of 12 maart naar het terrein. Houd ook de website en facebook in de gaten.

En ook: zegt het voort, zegt het voort!!!

Tot snel, St. Rietmeen Johan, Frieda, Harald, Olga

De sleuteloverdracht

Op woensdag 2 maart a.s., om 14.00 uur is er een officieel moment:

de sleuteloverdracht

Een aantal mensen van de gemeente, waaronder twee wethouders, zijn uitgenodigd en
nog een aantal relaties die belangrijk zijn voor de Rietmeen. Uiteraard is ook de pers
uitgenodigd.

Natuurlijk zijn ook jullie als vrijwilliger van harte welkom: leuk als je komt “netwerken”,
maar ook is er hulp ‘achter de schermen’ nodig, bij het inschenken van koffie/thee en frisdrankjes. Wil je ons, bijvoorbeeld via het contactformulier, laten weten of je komt helpen?

JAHOE! Onze eerste bijeenkomst OP HET TERREIN!

Kijk eens wat voor een super bericht we ontvingen van ons geweldige bestuur!

Komen jullie ook?

 

Hoi allen,we-gaan-beginnen-tekening

Het wordt nog veel leuker!

We hebben inmiddels de sleutel van het terrein en kunnen de bijeenkomst op woensdag 17 februari houden in het gebouw op de Rietmeen: onze eerste bijeenkomst daar!

Er is verwarming, licht, koffie en thee.  Verder nog niet veel… de vraag is dus als het enigszins mogelijk is een (klap)stoeltje mee te nemen en een koffiemok of theeglas. Waarschijnlijk heb je nog wel een in de kast staan die je niet vaak gebruikt, neem die dan mee en laat hem staan. Zo hebben we gelijk een servies bij elkaar!

 Omdat er de komende tijd heel veel werk verzet moet worden, zullen we deze avond ook de mensen uitnodigen die zich op burendag hebben aangemeld. En als je zelf mensen kent die graag willen mee doen, neem ze dan mee! Alle hulp is welkom. Onze leus is: iedereen kan meedoen “naar eigen wens en mogelijkheden”.

Als je je nog niet hebt aangemeld voor 17 februari, laat ons even weten als je komt? Je kan een mailtje sturen naar info@rietmeen.nl of het contactformulier invullen op deze site. 

Met hartelijke groet,

St. Rietmeen

Johan, Frieda, Harald, Olga