laatste nieuwtjes van het bestuur

Speciale openingstijden in de winter.

Tijdens de wintermaanden is de Rietmeen geopend op dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag van 13:00 – 16:00!

Het is duidelijk dat er in de wintermaanden wat minder activiteit is op de Rietmeen. Met name de vlindertuin, moes- en pluktuin zijn in winterstand, een beetje kaal dus.

Het wil niet zeggen dat er helemaal niets te doen is. Voor de kinderen staan de skelters staan nog steeds klaar en het zand ligt er ook nog om in te scheppen! Wel zijn de waterpompen winterklaar gemaakt, d.w.z. beschermd tegen de vorst. Die kunnen dus even niet gebruikt worden.

Bij slecht weer en/of kou kunnen we de loods verwarmen en kan er binnen gespeeld en geknutseld worden.

Leuk toch, om woensdag- of vrijdagmiddag naar de Rietmeen te komen, de kinderen met elkaar te laten spelen en anderen te ontmoeten en gezellig bij te praten? Koffie/thee en limonade zijn er altijd!

Vrijwilligers gevraagd voor de boomgaard

Het najaar is dé tijd om bomen en struiken te planten. Het afgelopen jaar hebben we zorgvuldig de vorig najaar aangeschafte en tijdelijk opgeslagen hoogstam fruitbomen verzorgd en (veel) water gegeven. Nu wordt het tijd om ze op hun definitieve plaats te zetten. Ook de meidoornhaag kan nu worden aangeplant en nog een aantal bomen en struiken die worden ingekocht.

Een hele klus, die we graag met een groepje vrijwilligers willen klaren. Doe je mee? Meld je dan aan bij Frieda Molenaar, groen@rietmeen.nl

Werkgroepen

En het moestuinwerk is dan nu wel even wat minder, plannen moeten er wel gemaakt worden.

De moestuinwerkgroep is al volop bezig met het voorbereiden van het komende voorjaar. Dan moet er heel wat gebeuren!

Wil je meewerken in de moestuin en meedenken over wat we gaan zaaien en oogsten?  Meld je dan aan bij de coördinator Jordan Lamslag, e-mail  lj.lamslag@telfort.nl