Wijken bouwen samen aan een droomplek!

De voormalige gemeentewerf aan de Rietmeen wordt, op initiatief van bewoners uit de omliggende wijken, de komende tijd ontwikkeld tot een omgeving in het teken van duurzaamheid, groen, burgerschap en talentontwikkeling.

Voor iedereen

Daar gaat het om. Een bijzondere plek bedoeld voor bewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden. Van jong tot oud en met verschillende achtergronden. Een plek die ook toegankelijk is voor mensen met een beperking en/of een achterstand tot de arbeidsmarkt.

 

Kijk met ons mee…

De entree geeft toegang tot een open plein, overzichtelijk en gastvrij. Het gebied ademt de thema’s groen, duurzaamheid, talentontwikkeling en burgerschap uit. Het oude gebouw is heringericht als winkeltje, koffiecorner en talentwerkplaats. De fruitbomen nodigen uit om een appeltje te plukken. Een groep kinderen van de basisschool is zojuist begonnen met een praktische verkeersles in de verkeerstuin. De ouderen die dezelfde verkeerstuin gebruiken voor de oefening met hun scootmobiel drinken eerst samen een kopje koffie. Een aantal buurtbewoners is bezig om de vakantieactiviteit voor kinderen in de bouwspeelplaats voor te bereiden, zij hebben elkaar leren kennen toen ze hielpen bij de verkeersles van hun kinderen. Een eetbare tuin is werkelijkheid geworden: kennis over groente en fruit wordt tijdens het schoffelen met elkaar gedeeld, de oogst wordt verkocht. In de nieuwe kas worden bloemen en planten gekweekt die tijdens de NL Doet, de Schoonmaakdag en de Burendag worden verdeeld over de wijken.

 

Het blijft niet bij fantaseren

De praktijk is niet alleen gestoeld op een fantasie, maar ook op een realistische onderlegger, waarin financiën, afspraken en regels omschreven zijn. Verschillende werkgroepen zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling. De plannen worden uitgewerkt en de financiering wordt op gang gebracht. De Harderwijkse burgers, bedrijven en organisaties worden enthousiast gemaakt om deze droom te verwezenlijken. Het is haalbaar als het breed wordt gedragen.

 

Idealen worden werkelijkheid!

Spreekt dit u/jou ook aan? Alle hulp, zowel financieel, materieel als uitvoerend, is van harte welkom. Mail voor uw bijdrage of vragen naar info@rietmeen.nl