Zoete pompoentaart

Zoete Pompoentaart

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 240 gram koude boter in blokjes
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • snuf zout

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 2 eieren
  • 350gram pompoen
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 250 ml slagroom
  • 2 theelepels¬†koekkruiden
  • 50 gram amandelmeel

Overig:

  • taartvorm met losse bodem met een diameter van 26
  • bakbonen
  • bakpapier

 

Zo maak je het:

Maak eerst het deeg voor de bodem. Meng bloem, boter, zout & suiker tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg het een uurtje in de koelkast. Snijd de pompoen in stukken en leg op een bakplaat. Rooster de pompoen in een klein uurtje met schil en al in de oven op ongeveer 200 graden. Je kan er ook voor kiezen de pompoen te koken. Dit kan je eventueel ook een dag van te voren doen. De pompoen moet zijn afgekoeld voordat je met de vulling aan de slag gaat. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met (bak)bonen.¬†Bak de taartbodem 20 minuutjes op 180 graden. Meng met de staafmixer of keukenmachine de afgekoelde stukken pompoen met bruine basterdsuiker, ahornsiroop, slagroom, eieren & de koekkruiden. Strooi nu de amandelmeel over de bodem van het deeg. (verwijder natuurlijk eerst bakpapier & bonen ;) ) Vervolgens giet je de vloeibare vulling erover en bak je de taart zo’n 40 minuten op 180 graden. Als je de taart uit de oven haalt is hij nog best vloeibaar maar tijdens het afkoelen zal deze helemaal opstijven.

Een heerlijk herfstig taart recept! Eet smakelijk!