KERSTBOMENHOTEL

Meld je boom aan voor het Kerstbomenhotel!

img_1607img_1602img_1595

Koop je een kerstboom met kluit dan hoop je misschien dat de boom het overleeft als je hem na de feestdagen in de tuin plant. We hebben bij de Rietmeen ruimte om jouw boom te laten over-zomeren. Een echt kerstbomenhotel. Elke boom krijgt een bordje met de naam van de eigenaar, zodat iedereen ‘zijn’ of ‘haar’ boom met kerst weer op kan halen. Zo kan een kerstboom tot wel vijf keer worden hergebruikt. En zie je je eigen boom jaar na jaar groeien.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Koop ergens een boom met een grote kluit. Bomen met een kleine kluit hebben een kleinere overlevingskans omdat ze vaak de niet-houtige wortels missen, belangrijk voor de wateropname.
  • Houd tijdens verblijf in huis zowel de kluit als de naalden goed vochtig.
  • Plaats de boom niet pal naast de verwarming.
  • Laat de boom een of twee dagen op een koele plaats wennen aan de overgang naar de winterse omstandigheden buiten.
  • Plant je boom bij de Rietmeen en haal je eigen boom volgend jaar weer op*

Je kunt je boom aanmelden info@rietmeen.nl of gewoon langskomen. De ruimte is beperkt, dus wie het eerst komt heeft de meeste kans op een plekje voor zijn boom.

Op 4 januari vanaf 14.00 u ben je welkom en kun je je boom komen planten. Voor €5 ,- zorgen wij dan een jaar lang zo goed mogelijk voor je boom.

*Helaas kunnen we geen garantie geven dat de boom het overleeft, dat hangt van allerlei omstandigheden af. Maar als de boom in goede conditie is als hij wordt geplant is die kans wel groot!