Het kerstbomenhotel

Het is natuurlijk heel makkelijk: in december even gauw een kerstboom scoren bij het eerste de beste tuincentrum. Helaas belanden de meeste van deze kerstbomen in januari op een treurige berg aan de kant van de weg. Dit komt omdat veel kerstbomen uit het buitenland worden geïmporteerd en soms al weken uit de grond zijn… Niet echt CO2 neutraal dus. Dit kan een stuk duurzamer, vinden wij van Ontmoetingstuin de Rietmeen!

We hebben daarom een stukje van het Rietmeen-terrein gereserveerd voor het kerstbomenhotel. Hier kunnen in januari kerstboomeigenaren hun kerstboom komen ingraven om ze tot december te laten “overzomeren”. Net als in een echt hotel worden de bomen ingecheckt. Tegen betaling van € 5,00 krijgen ze een label met “kamernummer” en een inschrijfbewijs. 

Onze tip: zoek een kweker, laat deze je kerstboom vers uit de grond steken, en vraag om de kluit zo groot mogelijk te houden, zodat niet alleen de grote wortels, maar ook het fijne wortelstelsel nog intact is. Neem een speciekuip mee, want die heb je wel nodig met zo’n dikke kluit. Maar…. dan kun je dus wel meerdere jaren met dezelfde boom doen!

Vanaf 4 januari 2020 kunnen bomen weer worden ingebracht, dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur. Spades zijn op de Rietmeen aanwezig.

Meer informatie: Coördinator Jordan Lamslag, e-mail: lj.lamslag@telfort.nl