RIETMEEN

WELKOM BIJ ONTMOETINGSTUIN DE RIETMEEN!

Een initiatief van buurtbewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden om de voormalige gemeentewerf te ontwikkelen tot een plek waar het leuk toeven is voor jong en uit, waar duurzaamheid en talentontwikkeling hoog in het vaandel staan, waar mensen met diverse achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Uiteraard is het “groen” een belangrijk aspect op het terrein. Zo zijn er moestuintjes aangelegd, een kruidentuin, vlindertuin, pluktuin en een heuse boomgaard met allerlei fruitbomen en -struiken.

Kom kijken, de toegang is gratis!

Veilige speelplaats voor kinderen.

De Rietmeen is een heerlijke en veilige speelplaats voor kinderen. Zodra ze binnenkomen, tot 10 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene,  rennen ze naar de skelters en fietsjes om zich uit te leven op het verkeersplein en te racen over de paden.
Ook kunnen ze spelen in de Ravotterij, een stukje speelnatuur met een wilgentenen hut, een speelhuisje, schepjes en ander aanwezig speelgoed. De hier aanwezige waterpomp met zwengel is bij veel kinderen favoriet.

 

DCIM/105MEDIA/DJI_0235.JPG

Klaar met spelen? Iedereen helpt bij het opruimen om het gebruikte speelgoed weer naar de daarvoor bestemde plekken te brengen!

Ouders, opa’s, oma’s spelen vaak graag mee. Maar heerlijk relaxen op een van de terrassen op in het gras is ook heerlijk, de kinderen vermaken zich wel. Houd ze echter wel zelf in de gaten, de aanwezige beheerders zijn geen kinderoppas! Koffie, thee, limonade en ijsjes zijn te koop in de loods…

Bijenstand, labyrint, pluktuin, vlindertuin…

Ook zonder kinderen is het heerlijk toeven op de Rietmeen!
Maak eens een wandelingetje over het terrein, bekijk de bijenstand, loop eens het labyrint, of ga lekker zitten op het terras of (bij slecht of te warm weer) in de loods, lees een boek uit de “weggeefkast”, of maak een praatje met andere bezoekers. Het is tenslotte een echte ontmoetingstuin!

 

klik hier om de pdf te zien van onze flyer

 

Bijna maandelijks versturen we een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes en activiteiten rondom Ontmoetingstuin de Rietmeen. Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief!