Het kerstbomenhotel kan op afspraak haar vaste gasten weer verwelkomen!!

Onze vaste gasten van het ‘Kerstbomenhotel’ hadden nooit kunnen bevroeden dat hun jaarlijkse uitstapje zo’n bizarre wending zou nemen. Het begon vorig jaar redelijk normaal, gezien alle RIVM maatregelen. Blije gezichten tijdens het ritueel van ‘je kerstboompje’ weer ophalen op de Rietmeen, om dan weer naar huis terug te keren en dat zelfde boompje gezamenlijk te voorzien van een ‘feestelijke tooi’. Na wekenlang in het middelpunt van de belangstelling te hebben gestaan, geliefd en bewonderd, belanden onze gasten onverhoopt aan de andere kant van het venster. Tijdelijk in een pot, emmer, kuip of volle grond, helemaal alleen, een soort van plompverloren. Door de wederom aangescherpte maatregelen moesten wij een beroep doen op de eigenaren van de boompjes. Hun groene vingers maakten het verschil tussen leven en dood. Ook gaven zij jullie de meest beschutte plekjes en dat is maar goed ook want niemand wist dat Koning Winter een paar ouderwetse winterweken voor ons in petto had. Het was een wonderschoon gezicht ons land gehuld in het wit maar o wee,
menig boompje moest zich kranig weren om niet te bezwijken onder dit natuurgeweld. Inmiddels is het alweer even wat vriendelijker en de lenteflora voorziet ons netvlies van bevallige kleuren. Ook zijn de maatregelen wat versoepeld en komt er een eind aan het uitstapje van onze groene gasten. We kunnen jullie, weliswaar op afspraak, weer welkom heten in het geüpgrade ‘Kerstbomenhotel’. Alle suites zijn voorzien van een handgemaakt kamernummer dankzij de noeste arbeid van Herman van Ark. Hij is, net als wij allemaal, bijzonder blij dat de boompjes weer ’thuis mogen komen’!
Meld je aan via info@rietmeen.nl en we plannen jullie met alle plezier in. Voor zover wij het hebben begrepen van onze vrijwilliger Herman, ligt de voorkeur op een zaterdag. Kun je dan niet, geen nood, er is altijd een oplossing!
Tot gauw!💚

 

Even een kleine update nu de verlenging van de huidige lockdown een feit is. Wij kijken momenteel naar eventuele mogelijkheden omtrent het veilig inleveren van jullie kerstbomen. Wij komen binnen afzienbare tijd met informatie. Wij zullen dit ook kenbaar maken op Facebook!  Tot die tijd; zorg goed voor jullie ‘groene gasten’ dan houden wij hun ‘plekje warm’. 

 
KERSTBOMENHOTEL VOORLOPIG NIET OPEN!
Zoals eerder aangegeven is ook Ontmoetingstuin de Rietmeen t/m 19 januari 2021 gesloten vanwege de landelijke lockdown. Dit heeft ook praktische gevolgen voor het Kerstbomenhotel. Wij kunnen onze ‘groene gasten’ pas weer na 19 januari ontvangen. Tot die tijd hebben zij de liefdevolle zorg van uw ‘groene vingers’ nodig. Wij geven jullie heel graag wat tips om hun roots in optimale gezondheid te houden;
Laat de boom eerst acclimatiseren. Zet hem eerst enkele dagen in de garage of op een overdekt terras. Zo zijn de temperatuurverschillen niet al te groot.
Daarna in de pot (met gaten voor de afwatering) op een beschutte plaats in de tuin planten. Zorg dat de kluit niet uitdroogt.
We keep you posted en schroom niet als er nog vragen zijn. Stel ze gerust via de chat of info@rietmeen.nl.
Heel veel plezier & succes met jullie onverwachte logé!💚

Het is natuurlijk heel makkelijk: in december even gauw een kerstboom scoren bij het eerste de beste tuincentrum. Helaas belanden de meeste van deze kerstbomen in januari op een treurige berg aan de kant van de weg. Dit komt omdat veel kerstbomen uit het buitenland worden geïmporteerd en soms al weken uit de grond zijn… Niet echt CO2 neutraal dus. Dit kan een stuk duurzamer, vinden wij van Ontmoetingstuin de Rietmeen!

We hebben daarom een stukje van het Rietmeen-terrein gereserveerd voor het kerstbomenhotel. Hier kunnen in januari kerstboomeigenaren hun kerstboom komen ingraven om ze tot december te laten “overzomeren”. Net als in een echt hotel worden de bomen ingecheckt. Tegen betaling van € 5,00 krijgen ze een label met “kamernummer” en een inschrijfbewijs. 

Onze tip: zoek een kweker, laat deze je kerstboom vers uit de grond steken, en vraag om de kluit zo groot mogelijk te houden, zodat niet alleen de grote wortels, maar ook het fijne wortelstelsel nog intact is. Neem een speciekuip mee, want die heb je wel nodig met zo’n dikke kluit. Maar…. dan kun je dus wel meerdere jaren met dezelfde boom doen!

Vanaf 4 januari 2020 kunnen bomen weer worden ingebracht, dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur. Spades zijn op de Rietmeen aanwezig.

Meer informatie: Coördinator Jordan Lamslag, e-mail: lj.lamslag@telfort.nl