Het klusteam

Meedoen in het klusteam betekent lekker bezig zijn met heel veel verschillende werkzaamheden, die ervoor zorgen dat de Rietmeen mooier en gezelliger wordt.
De klussers zijn in ieder geval op de dinsdag aanwezig en vaak ook de donderdagmiddag, maar eigenlijk zie je elke dag wel iemand lopen die nog iets afmaakt waarmee hij of zij bezig was of die aan iets nieuws begint omdat er tijd en zin was.
Het team bestaat uit een aantal mannen en vrouwen met heel verschillende karakters en talenten.
De dinsdagen worden begonnen om 9 uur met een kop koffie en een kort overleg om de werkzaamheden te verdelen en op elkaar af te stemmen. Dan gaat iedereen aan de slag: Er worden grote en kleine klussen gedaan.
Voorbeelden van grote klussen zijn de installatie van een andere keuken, het omtoveren van een roestige container tot een rustieke blokhut, het aanleggen van nieuwe ledverlichting in de loods, een overkapping maken over 2 containers, het in elkaar zetten en schilderen van de huisjes op het verkeersplein, het bouwen van een kleine blokhut in de speelnatuur.
Kleinere klussen zijn het maken van de naamborden, het aftimmeren van een wand, het in elkaar zetten van afvalbakken en het schilderen daarvan, het onderhoud van de skelters en de fietsjes (of is dat een grote klus?), het repareren en in de verf of beits zetten van de tuinmeubelen, het timmeren van een bekisting voor de plantenbakken.
Er komen steeds weer nieuwe werkzaamheden op het team af en anders is het creatief genoeg om zelf iets te verzinnen. Aanwezige materialen worden zoveel mogelijk gebruikt, zoals schuttingdelen, die na een flinke storm vaak aan de Rietmeen worden aangeboden.
Ontwikkeling is een van de uitgangspunten van Ontmoetingstuin de Rietmeen en dat geldt ook voor de klussers. Als je iets niet kunt en je wilt het leren dan zijn er leermeesters genoeg.
Om half 11 staat de koffie weer klaar en soms als je geluk hebt is er een versgebakken punt appeltaart bij.  De meesten gaan thuis lunchen, maar blijven kan ook. De middag wordt er weer lekker gewerkt met natuurlijk weer een gezamenlijke koffiepauze om een uur of 3.
Heb je zin om mee te doen? Kom dan gewoon op de dinsdag langs, liefst tijdens zo’n gezellig pauzemoment.