Skip to main content

ONZE ITEMS

Modderdag 26 juni 2024

04 juni 2024

Op woensdagmiddag 26 juni is er weer de jaarlijkse MODDERDAG in de Ontmoetingstuin van De Rietmeen. Deze modderdag is bedoeld voor de kinderen van de basisschoolleeftijd, maar ook de peuters en kleuters kunnen op een aangepaste wijze deelnemen.
Als het weer meewerkt, dan zullen we met elkaar weer volop kunnen genieten van de kinderen die zich vol overgave in de modder gaan storten en spelen. Natuurlijk worden ze daarbij aangemoedigd door ouders, grootouders of verzorgers. Het spreekt vanzelf, dat niet je allerbeste kleding aanhebt als je in de modder duikt, maar het is wel handig als je wat extra kleding bij je hebt om na het douchen aan te trekken zodat je weer schoon huiswaarts kunt gaan.
Toegang vanaf 13:30 uur. Vanaf 14:00 uur is het startsein om te modderen en rond 16:00 uur komt het sein dat we uitgemoddert zijn. Ons advies aan ouders en kinderen is van kom vooral met de fiets naar De Rietmeen, want er is slechts beperkte mogelijkheid voor het parkeren van auto’s en fietsen is ook nog eens een stuk gezonder. Er is ruimte voor maximaal 350 deelnemers zodat iedereen goed aan bod kan komen.
De kosten van deelname aan de modderdag zijn € 2,00 per deelnemer. Betaling hiervan kan uitsluitend contant bij de kassa. Als betalende deelnemer krijg je dan nog wel een consumptiebon die je kan inruilen voor een drankje in de vorm van limonade.
Net als andere jaren hebben we ook weer wat nevenactiviteiten. Er kan gespeeld worden in de speelnatuur, je kunt creatief bezig zijn met een stoepkrijttekening en andere leuke spelen in onze Ontmoetingstuin. Kortom het is weer de moeite waard om naar De Rietmeen te gaan. We gaan er van uit, dat het weer een mooie warme en zonnige modderdag gaat worden waar je met plezier aan terug denkt en leuke verhalen over kunt vertellen.
Dus ouders noteer deze dag en datum en deel dit met buren, familie en vrienden en geniet mee van een mooi modderdagspektakel in Ontmoetingstuin De Rietmeen.

Gluren bij de Buren

23 mei 2024

Ook dit jaar doen we op 30 juni weer mee aan Gluren bij de Buren. Wie er bij ons gaan optreden is nog niet bekend . Misschien wel Samba@Sea???

Repaircafé in de zomermaanden ook op de Rietmeen

23 mei 2024

Op de laatste zaterdagen van de maand komt het repaircafé Harderwijk van 9.30-12.30 op de Rietmeen om uw kapotte spullen te helpen repareren. Loop vrijblijvend binnen en kijk eens wat ze voor u kunnen doen.
25 mei - 29 juni - 27 juli - 31 augastus - 28 september.

Groei en Bloei houdt plantjesmarkt

04 mei 2024

Op zaterdag 11 mei is er op de Rietmeen weer een plantjesmarkt georganiseerd door Groei&Bloei. Vrijwilligers verkopen hun zelfgezaaide, gespeende, gestekte en opgekweekte plantjes. De markt duurt van 10.00 - 15.00 uur.  Let op: er moet contant afgerekend worden want er is geen pinautomaat aanwezig.

Stembureau in onze Loods op 6 juni

24 april 2024

Woensdag 6 juni wordt de Rietmeen omgebouwd tot stembureau, een mooie gelegenheid om ook eens een kijkje te nemen in onze loods. We zijn van 07:30 tot 21:00 geopend zodat u kunt stemmen voor de Europese verkiezingen.

Eten bij Roy in mei

24 april 2024

Ook in mei gaan Roy Broersma en Arthur Schouten weer heerlijk kokkerellen met het doel mensen bij elkaar te brengen. Zij laten mensen graag proeven van de heerlijke Aziatische en Oosterse keuken. Ineke Westerink zorgt voor de aankleding en maakt elke keer weer met liefde de menukaarten. Arthur en Roy bereiden samen de maaltijden en doen dit met veel passie en liefde.  Deze heerlijke 3-gangen maaltijd kost 10.00 per persoon. 
Op 30 mei kunt u weer mee-eten. Geef u op bij Roy. er mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon of app 0630151808.

 

Puzzelruilbeurs

23 maart 2024

Dit jaar zullen er op verschillende tijdstippen op donderdagen van 14.00-15.00 uur puzzelruilbeursen plaatsvinden. Kom gezellig langs in de Loods met de puzzels die je wilt ruilen op 16 mei, 12 september en 14 november. Attentie: de tijd is aangepast!

Kinderkleedjesmarkt op 4 mei

23 maart 2024

Aanmelden voor deelname aan de kinderkleedjesmarkt kan tijdens de openingstijden bij de beheerder van de Rietmeen. Er is plek voor 40 kleedjes en vol is vol! Deelname is gratis. Op zaterdag 4 mei ben je vanaf 13.30 uur welkom om je kleedje in te richten (afmeting kleedje 3 x 3 meter!)
Kom bij voorkeur op de fiets of met de 'benenwagen' en laad al je spullen in een fietskar of bolderwagen. Er is maar weinig parkeerplek voor auto's.
Om 16.00 uur is de markt afgelopen en neem je de spulletjes die je niet verkocht hebt weer mee naar huis.

Kom zeker deze middag even langs op de Rietmeen om bij de jonge verkopers net dat stripboek te kopen wat je nog niet hebt of dat ene cadootje wat zo leuk is voor moederdag. Je slaagt vast en zeker voor een klein prijsje op de kleedjesmarkt!

Moe geworden van het zoeken en onderhandelen? Rust dan lekker uit op het terras met een drankje of een ijsje. Degenen die nog energie over hebben kunnen tot sluitingstijd (17.00 uur) nog lekker gaan spelen in de Ravotterij of skelteren en fietsen op het Verkeersplein

 

Creatief in de Loods

17 maart 2024

Het kan niet op met de creativiteit in onze Loods.  Elke maandag worden er mandala's gemaakt, woensdag (om de week) wordt er geschilderd, donderdag 's (om de week) komen er mensen om door macramétechniek bv een plantenhanger te maken en vrijdag morgen wordt er gehaakt. Schuif gezellig aan, doe lekker mee. De materialen zijn tegen kostprijs te koop.

 

Opening van onze jeu de boules baan.

10 maart 2024

Er is maandenlang aan gewerkt en het resultaat is er dan ook naar: een prachtige jeu de boules baan is door de vrijwilligers aangelegd. Zaterdag 9 maart was het tijd om deze te openen. Daarom was de Rietmeen gekleed in Franse sferen en kwam wnmd burgemeester Jeroen Joon naar de Rietmeen. Nadat hij de eerste bal had geworpen was het tijd voor een drankje, stokbrood en heerlijke uiensoep van onze meesterkok Roy. Daarna starte de competitie van onze vrijwilligers. Wilt u de baan ook eens uitproberen of misschien met buurtgenoten een wekelijkese competitie beginnen? Dat kan altijd tijdens openingsuren. U kunt een spel halen aan de balie in de Loods.

Kijk voor meer foto's op facebook.